Novi Pravilnik o stalnim sudskim vještacima

U NN 38/2014 od 26.3.2014. godine objavljen je Pravilnik o stalnim sudskim vještacima. Pravilnikom se uređuju uvjeti i postupak imenovanja, prava i dužnosti stalnih sudskih vještaka te visina nagrade i naknade troškova za rad stalnih sudskih vještaka.

Značajnije stavke novog pravilnika su propisan oblik pečata (čl. 31) koji mora biti okruglog oblika, bez grba Republike Hrvatske, promjera 38 mm. Tekst pečata sadrži ime, prezime i adresu stalnog sudskog vještaka, naznaku »stalni sudski vještak« i naznaku jednog ili više područja vještačenja za koja je imenovan. Otisak pečata je plave boje. Stalni sudski vještak dužan je otisak svog pečata i vlastoručni potpis pohraniti u sudu koji je imenovao stalnog sudskog vještaka.

Stalni sudski vještak dužan je na zgradi u kojoj obavlja djelatnost o svom trošku postaviti natpisnu ploču koja sadrži ime i prezime stalnog sudskog vještaka te naznaku »stalni sudski vještak« i naznaku jednog ili više područja vještačenja za koja je imenovan.

Člankom 33. propisano je da stalni sudski vještak ima službenu iskaznicu koju stalnom sudskom vještaku izdaje predsjednik županijskog odnosno trgovačkog suda koji ga je imenovao.

Pravilnik stupa na snagu osmi dan od dana objave u NN.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s